Activitats

« Altres activitats

Activitats

Ruta del Vi de Lleida

www.rutadelvidelleida.com

Vins de qualitat

Parlar de Lleida és parlar de vi. Les innovadores bodegues que avui esquitxen la geografia lleidatana tenen el seu origen en una tradició llarga i ancestral.

Encara que els primers indicis del conreu de raïm daten de l'època ibera, són els romans els qui introdueixen el conreu de la vinya, que arribarà a la seva màxima esplendor al segle XIX amb gairebé 120.000 hectàrees de vinyes i una vocació exportadora que es veurà truncada per la plaga de fil·loxera procedent d'Amèrica del Nord, que va assolar Europa i que entre 1895 i 1909 va reduir la plantació lleidatana a 15.000 hectàrees.

Tanmateix, lluny d'abandonar el conreu, els cellers de les terres de Lleida van apostar per introduir noves varietats de raïm i recompondre el mapa vitivinícola de Lleida.

Aquest esperit innovador es tradueix avui en encisadors cellers on la tecnologia més moderna i la tradició generacional del conreu del cep ofereixen deliciosos vins tan diversos com el territori pel qual s'estén la Ruta del Vi de Lleida.

DO COSTERS DEL SEGRE

Els cellers que formen la Ruta del Vi de Lleida elaboren els seus vins a l'empara i sota la certificació de la Denominació d'Origen (DO) Costers del Segre.

Dividida en set subzones, la zona productora de la DO vetlla per la qualitat d'uns vins procedents de vinyes que creixen en terres calcàries, sota un clima mediterrani d'aire continental, amb hiverns freds i càlids estius.

Descarregar (PDF, 1,706.88KB)