El nostre blog

« Tornar a l'índex

Els vins

Arranca el vol l'Auzells 2009.

El vam anomenar AUZELLS, amb l’intent de preservar un nom antic que, quasi perdut en el nostre vocavulari, és per si mateix origen de la nostra vila i simbol daurat en el seu escut. El Vilosell, Vila dels Auzell.

Com en una volada d’ocells al cel, s’agrupa una elevada quantitat de varietats blanques, fet poc habitual en l’enologia.
Els diferents tipus d’ocells, cadascú en la seva individualitat o junts, la sensació de llibertat que ens transmeten, la simplicitat i elegància en els seus moviments, el senyal de la primavera, i la frescor i armonia que ens fan sentir... Tot ens ha fet considerar el nom AUZELLS com el més indicat per el nostre primer blanc.

La nostra tasca en recerca varietal per a conèixer noves possibilitats a l’entorn dels vins blancs, ens porten a microelaborar independentment nou diferents tipus de raïm, treballant diversos nivells de maduresa i testant fermentació i criança en bóta.

Escollits un a un per les seves característiques individuals, alhora que intuiem el seu ensamblatge amb el propòsit final d’aconseguir vins blancs d’altes preten¬sións -a la vegada, frescos i de llarg recorregut-, cerquem la varietat o varietats més idònies per a futures plantacions per tal de crear el vi desitjat.


Que voli.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lo denominamos AUZELLS en el intento de preservar un antiguo vocablo que, casi perdido en nuestro vocabulario, significa "pájaro", lo que origina el nombre del pueblo de El Vilosell y que aparece en el escudo de la población simbolizado en dorado. El Vilosell, Villa de los Auzells.
Como en una bandada de pájaros en el cielo, pues, se agrupan una elevada cantidad de variedades blancas, hecho poco habitual en enología. Los diferentes tipos de pájaros, cada cual en su individualidad o colectivamente, la sensación de libertad que nos transmiten, la simplicidad y la elegancia en sus movimientos, la señal de la primavera, y la frescura y la armonía que nos hacen sentir... Todo nos hizo considerar el nombre AUZELLS como el más indicado para nuestro primer blanco.

Nuestra dedicación en la búsqueda varietal para conocer nuevas posibilidades acerca de vinos blancos, nos condujo a microelaborar independientemente diez diferentes tipos de uva, trabajando varios niveles de madurez y testando fermentación y crianza en barrica.

Seleccionadas una a una por sus características individuales, a la vez que intuimos su ensamblaje con el propósito final de conseguir vinos blancos de altas pretensiones -sin embargo, frescos y de largo recorrido-, decidimos las variedades más idóneas para futuras plantaciones y crear así el vino deseado.

La cosecha 2009, la tercera añada del AUZELLS, nos ofrece la perspectiva de todo un proyecto a largo plazo.A volar.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

chardonnay, auzells, sauvignon, segre, tomàs, cusiné

Cap comentari

Envieu el vostre comentari