El nostre blog

« Tornar a l'índex

Reconeixements

TOMÀS CUSINÉ, MILLOR CELLER PER L’ASSOCIACIÓ CATALANA DE SUMILLERS.

El celler Tomàs Cusiné, de la DO Costers del Segre, ha estat guardonat amb el premi al millor celler en l’edició 2012 dels premis que atorga l’Associació Catalana de Sumillers, que es van lliurar la nit del 4 de juny al restaurant tarragoní La Boella.

L’empresari i enòleg Tomàs Cusiné decidí, la verema del 2003, emprendre, al poble d’El Vilosell, un nou projecte vitivinícola en el qual poder bolcar tota la seva passió i coneixements de gairebé trenta anys de dedicació a la vitivinicultura. La seva àmplia experiència en la Denominació d’Origen Costers del Segre i la garantia que li aporten les pròpies vinyes li han permès crear uns reconeguts vins d’alta personalitat i elegància: Vilosell, Geol, Finca Comabarra Macabeu Finca Racons, Auzells, Llebre, Drac Màgic,...

La finca del Tomàs Cusiné -que es troba a una altitud de 750 metres sobre el nivell del mar i limita amb les comarques de La Conca de Barberà, El Priorat i el Montsant- té unes 30 hectàrees plantades de diferents varietats. Pel que fa a l’elaboració, els vins de Tomàs Cusiné son veremats a ma, collits en caixes i refrigerats abans de passar-los per la cinta de selecció per fer una premaceració en fred. Un cop realitzada la fermentació es realitza la criança en bótes de roure de gra fi de 225 litres, triades entre els millors boters de França.

Actualment, el celler exporta, a 26 països, el 75 per cent de la seva producció.

Altres premiats per l’ACS van ser David Seijas (treball al millor sumiller del Bulli), Sara Pérez del Priorat (millor enòloga), Alfredo Peris (millor periodista), la Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona (millor institució) i Antoni Salas (premi d'honor a títol pòstum).

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

The Tomas Cusiné winery in the Costers del Segre has been awarded the prize for the best cellar at the 2012 Ceremony held by the Catalan Association of Sommeliers on June 4th.

The entrepreneur and winemaker Tomas Cusiné decided to undertake, in the village of El Vilosell, a new wine project in which to direct all the passion and knowledge he has collected over thirty years dedicated to viticulture. His extensive experience in the Designation of Origin Costers del Segre has allowed him to create easily recognisable wines that have personality and style: Vilosell, Geol, Auzells, Finca Comabarra, Finca Rancons, Llebre, Drac Magic...

The 30 hectare Tomas Cusiné estate is located at an altitude of 750 meters above sea level and borders the Priorat, Conca de Barbera, and Montsant. All Cusiné’s wines are harvested and selected by hand, before winemaking. The aging of his wines is done in barriques of fine French oak of 225 litres chosen from the best in France.

Currently, the winery exports to 26 Countries, sending 75% of its production abroad.

Other award-winners chosen by the Sommelier Association were David Seijas (best sommelier), Sara Pérez of Priorat (best winemaker), Alfredo Peris (best journalist), University Rovira i Virgili (URV) in Tarragona (best institution) and Antonio Salas (Posthumous Award).

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

La bodega Tomàs Cusiné, de la DO Costers del Segre, ha sido galardonada con el premio al mejor bodega en la edición 2012 de los premios que otorga la Asociación Catalana de Sumilleres, que se entregaron la noche del 4 de junio en el restaurante tarraconense la Boella.

El empresario y enólogo Tomàs Cusiné decidió, la vendimia del 2003, emprender, en el pueblo de El Vilosell, un nuevo proyecto vitivinícola en el que poder volcar toda su pasión y conocimientos de casi treinta años de dedicación a la vitivinicultura. Su amplia experiencia en la Denominación de Origen Costers del Segre y la garantía que le aportan las propias viñas le han permitido crear unos reconocidos vinos de alta personalidad y elegancia: Vilosell, Geol, Finca Comabarra Macabeo Finca Rincones , Auzells, Llebre, Drac Màgic,...

La finca de Tomas Cusine-que se encuentra a una altitud de 750 metros sobre el nivel del mar y en los límites del Priorat y el Montsant y La Conca de Barberà tiene unas 30 hectáreas plantadas de diferentes variedades. En cuanto a la elaboración, los vinos de Tomàs Cusiné son vendimiados a mano, transportados en cajas y refrigerados antes de pasarlos por la cinta de selección para hacer una premaceración en frío. Una vez realizada la fermentación se realiza la crianza en barricas de roble de grano fino de 225 litros, elegidas entre los mejores toneleros de Francia.

Actualmente, la bodega exporta, a 26 países, el 75% de su producción.

Otros premiados por la ACS fueron David Seijas (trabajo al mejor sumiller de El Bulli), Sara Pérez del Priorat (mejor enóloga), Alfredo Peris (mejor periodista), la Universidad Rovira i Virgili (URV) de Tarragona (mejor institución) y Antonio Salas (premio de honor a título póstumo).

tomàs, cusiné

1 comentari

  • Ramon Pruneda - dissabte, 08 setembre 2012 @ 23:09

    Les meves felicitacions per aquest premi sens dubte merescut, tot un reconeixement a la feina ben feta.
    Salutacions.

Envieu el vostre comentari