El nostre blog

« Tornar a l'índex

Activitats i visites

Visites i activitats enoturístiques al celler Tomàs Cusiné

Tastos, enoteca, Ruta de les Cabanes, itineraris en bicicleta elèctrica, Parc de les Olors...

L’oferta enoturística vinculada al celler Tomàs Cusiné, membre de l’associació Ruta del Vi de Lleida-Costers del Segre, esdevé cada vegada més atractiva amb la introducció de noves activitats.

Les visites guiades al celler consisteixen en una breu introducció sobre els orígens de l’empresa, la ubicació en el territori, les explicacions sobre el clima, el sòl, la superfície de finca, els tipus de varietats de vinya en plantació, I+D+I, edificacions... A continuació, es comenta el procés d’elaboració del vi i es procedeix a un recorregut per les instal•lacions: sala de vinificació (premsa, dipòsits d’acer inoxidable, cups de ciment, taula de selecció manual, despalilladora), línia d’embotellat, magatzem d’expedició, i sala de criança amb les bótes de roure francès de gra fi. Finalment, es fa un tast de vins dirigit a l’enoteca, on hi ha la possibilitat d’adquirir els productes que s’elaboren en el celler.

Una altra visita més especialitzada a càrrec d’un enòleg de la casa permet, prèviament, fer un recorregut per les vinyes.

Les visites es poden efectuar de les 9.00 a les 17.00 hores els dies feiners, i els festius de les 10.00 a les 14.00 hores, tot i que de forma concertada es poden reservar en altres horaris.

Així mateix, tant a la primavera com a la tardor, el celler organitza sengles jornades de portes obertes que s’anuncien oportunament.

Pel que fa a l’enoturisme, el web del celler informa de la Ruta de les Cabanes de tros de la finca, un recorregut per les construccions típiques de l’arquitecura popular que s’han mantingut i catalogat i que es pot seguir a peu, en bicicleta o a cavall.A més, també dels itineraris en bicicletes elèctriques o de la visita al Parc de les Olors de Les Basselles, on es conreen plantes aromàtiques i medicinals i que es troba en la veïna localitat de L’Albi.
D’altra banda, es recomana fer una passejada pels carrers empedrats d’El Vilosell i gaudir d’un esplèndid paisatge garriguenc des del mirador de l’església i del del punt més alt del poble.

vilosell, cabanes, pedra, segre, lleida, tomàs, garrigues, cusiné, ruta, finca

Cap comentari

Envieu el vostre comentari