Les Vinyes

Riesling plantat a la finca L'Escala (17 d'octubre del 2008).

El Riesling és un cep blanc que dóna un vi d'alta qualitat gastronòmica. Sec i delicadament afruitat, ofereix un bouquet de gran finesa amb aromes minerals i florals. És originari de la vall del Rin.

És un cep plantat principalment a Alemanya, però també el podem trobar a Alsàcia, Austràlia, Sudàfrica, els Estats Units, a Califòrnia i a l'estat de New York, Romania, Eslovàquia, Bulgària, Àustria, Nova Zelanda, a més d'en molts altres territoris.

Del Riesling s'extreu un vi que marida perfectament amb peixos a la planxa o cuinats amb mantega, carn d'au amb salsa (com la pularda al Riesling) i els formatges com els de cabra frescos.

És una varietat que treu els borrons de manera tardana, d'aquesta manera la seva maduració també és més prolongada. Dóna grans rendiments (fins a 100 hl/ha), permet la podridura noble, és d'acidesa elevada i dóna gran expressió al terrer, d'aquí el seu sobrenom d'esponja del terrer.

A Catalunya s'ha establert sobretot a El Penedès, on també s'ha experimentat recollir-lo de manera tardana, amb podridura noble i algunes vegades després de la primera gelada amb el resultat de l'anomenat vi de gel.

Segueix-nos a: